Acasă la Răzvan Țupa

Cu o zi înainte de publicarea acestui fotoreportaj, Răzvan s-a dezbrăcat complet în timpul unei lecturi publice, stârnind aplauze și huiduieli. Aceste fotografii au fost făcute pe 7 mai.

Autor / Xenia Mitran
Fotograf / Elodie Chiper
22 Mai 2016

Ajungem la stația de metrou indicată de Răzvan Țupa pe la trei după-amiază. Îl vedem venind spre noi, cu ochelarii de soare pe nas și cu căștile în urechi. Zâmbește și ne spune să-l urmăm. În drum spre casă, dă o tură prin Mega și se întoarce cu de-ale gurii, apoi intrăm în curtea blocului. Ne spune să nu ne speriem dacă va lătra câinele, Puiu nu mușcă. Acasă la el e ca acasă: nu i-am spus, dar am apreciat că nu s-a scuzat pentru scrumiera negolită și mica dezordine a lucurilor din sufragerie. Televizorul e pe Mezzo și noi suntem gata să începem ședința foto în după-amiaza asta de mai.

Răzvan ne întreabă dacă am văzut cel mai recent episod din Supernatural, nu-l văzusem, așa că ni l-a povestit el. «Cine credeți că era Dumnezu? Scriitorul. Și la întrebarea „De ce ai creat lumea?”, ce credeți că a răspuns?» „Pentru că se plictisea?”, am întrebat eu. „Exaaact!”, mi-a răspuns el. Dintr-o discuție într-alta, am aflat că lui Răzvan îi place mult humusul cu ou și ceapă. L-a descoperit în Tel Aviv. De ținut minte: e alergic la fructe, niciodată la aceleași.

În tot timpul ăsta, Elo (Elodie Chiper – n.r.) îi face poze. Între cele câteva cadre trase, Răzvan ne povestește despre vizitele la Comana, la Gellu și Lygia Naum, despre prietenia cu Constantin Virgil Bănescu și despre ideile neobișnuite ale lui Dante Gabriel Rossetti.

 

Din vorbă-n vorbă, ajung să spun că-mi place cum s-a îmbrăcat Elo. Și lui Răzvan, se pare, așa că se îmbracă în hainele ei. După alte câteva povești - cum că îi plac pisicile, dar nu ar locui niciodată cu una sau despre cum e să lucrezi duminica și să fii liber lunea - Răzvan îmi spune că Ginsberg și alții, eu îi spun că Jodorowsky și el spune că la noi, nimeni. La noi, niciun bărbat poet nu a pozat nud. 


Aceste fotografii ne aparțin și nu pot fi preluate fără acordul nostru sau al lui Elodie Chiper.

#fotografii nud #razvan tupa

SUBCAPITOL.ro

este o revistă online de literatură și fotografie, independentă și nonprofit.